Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πικ-νικ στη φύση και τρελαίνομαι..

Κάτι παθαίνω κάθε Μάρτιο με την μυρωδιά της Άνοιξης και ψάχνω τρόπους να νιώσω τη φύση λίιιγο πιο κοντά μου σ'αυτή την καυσαερισμένη (υπάρχει τέτοια λέξη άραγε..?) πόλη. Παίρνω τηλέφωνο την Κυριακή την ξαδέρφη μου λοιπόν και την ακούω μες την τρελή χαρά να μου λέει: ''Είμαστε Εστία (όπου Εστία βλέπε καταπράσινο Πάρκο του Τρίτση) και κάνουμε πικ νικ, ερχεσαι??'' Αυτό ηταν. Δεν ήθελε και πολύ να με κατακλύσουν εικόνες με χαρούμενα παιδάκια να πετάνε το τόπι, να παίζουν διπλα απ'τις πάπιες, να κλοτσάνε μπάλες και να ξύνουν λίγο απ'το γρασίδι, να φωνάζουν, να παίζουν γιουβαρλάκια και μετα να ξύνονται απ'τα χόρτα και ένα μάτσο χαμογελαστά πρόσωπα να λένε αστεία γύρω απο ένα κόκκινο καρώ τραπεζομάντηλο καταγης. Μεγαλώνουμε, πνιγόμαστε στα προβλήματα και χάνουμε το νόημα.. Γι'αυτό λοιπον το καλύτερο που εχουμε να κάνουμε (αφου δούμε το δελτίο καιρού) είναι να μαζέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να μοιραστούμε μαζι τους μια πικ-νική εμπειρία! Μας φέρνει πιο κοντά στη φύση, κοστίζει οσο να τρώγαμε σπίτι μας, και μας δένει με αυτούς που αγαπάμε.

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καλάθια πικ-νικ που περιλαμβάνουν σερβίτσια, τραπεζομαντηλο και εξτρα χώρο φαγητών. Παρ'όλα αυτά αν δεν θέλετε να ξοδευτείται ένα καλάθι απλό, πλαστικα σερβίτσια και τραπεζομάντηλο απ'το σπίτι αρκούν. Μην ξεχάσετε και μια ειδική αλοιφή για τυχον τσιμπήματα απο μελισσούλες που θα ζηλέψουν τον χυμούλη σας.








Και τώρα ας ασχοληθούμε λίγο με την επιλογή φαγητών! Θα πρότεινα ''στεγνά'' φαγητά χωρις πολλές σάλτσες καθώς οι έντονες μυρωδιές θα προσελκύσουν πάνω μας όλο το ''ζουζουνικό'' βασίλειο. Αυτό που θα θέλαμε να πετύχουμε είναι κάτι σαν μπουφέ ετσι ώστε όλοι να εξυπηρετούνται μόνοι τους και ταυτόχρονα. Ένα όμορφο μενού λοιπον μπορεί να περιλαμβάνει: Κεφτεδάκια, ντολμαδάκια γιαλαντζι, κριτσινάκια, πατάτες τηγανιτές, καναπεδάκια με ζαμπον-τυρί και σως επιλογής μας, αγγουράκια, καροτάκια κομμένα, σαλάτες πράσινες, σαντουιτσάκια ή και χαμπουργκεράκια, ντοματίνια, μήλα, πορτοκάλια, μπισκοτάκια και φυσικά αλλαντικά και τυριά... Βασική προυπόθεση μια ισοθερμική τσαντούλα και βέβαια δεν παραλείπουμε άφθονο νερό (που μπορούμε να το παγώσουμε απο βραδίς), αναψυκτικά και φυσικά...κρασάααααακι λαλαλαλαλα (αρκει να μην οδηγάμε εμείς μετά.) Φυσικά δεν χρειάζεται ν'αναφέρω καπέλο και γυαλιά (θα την ακούσουμε απο το κρασί, μη ''νταγλάρουμε'' και απο τον ήλιο.. ;) )

Τώρα ας δούμε μερικά πράσινα μέρη στην Αθήνα.. Ψηφίζω τοπ για πικ νικ το Κτήμα του Βασιλιά στο Τατόι. Επίσης ο Λόφος του Φιλοπάππου (οταν δεν είναι ΚαθαροΔευτέρα) ενδείκνυται για χαλάρωση και πικ νικ λόγω πράσινου και άπλετης σκιάς. Μια μονοήμερη στα πράσινα μέρη που έχουν απομείνει στην Πάρνηθα θα ταν εξίσου πολύ καλή ιδέα όπως φυσικά και στο Πάρκο του Τρίτση(Βρίσκεται στα σύνορα Ίλιον με Καματερό). Τέλος προς Σούνιο μεριά υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι που μπορείται να κάνετε το παραθαλλάσιο πικνικ σας. Τα παραπάνω μέρη είναι δοκιμασμένα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Παρ'όλα αυτά έχω ακουστά και για Βοτανικό Κήπο, Δάσος Συγγρού, Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής, Άλσος Ιλισίων καθως και Άλσος Φιλαδέλφειας.
Οργανώστε λοιπόν το καλαθάκι σας με τα καλούδια, πάρτε τους φίλους σας, μουσική, κάποιο επιτραπέζιο, ενα φρισμπι, μια μπάλα, ρακέτες. Πάρτε και μια τεράαααστια σακούλα σκουπιδιών να μαζέψετε τα απορρίματα σας (γιατι πάντα παραδίνουμε τη φύση όπως θα θέλαμε να μας την παραδώσουν) και... ΦυΓαΜεεεεεεε!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: