Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τηγανίτες με μέλι

Ξύπνησα σήμερα με διάθεση για κάτι γλυκό. Περιφέρθηκα λίγο μες το σπίτι και μετά θυμήθηκα κάτι αμερικάνικα επεισόδια κινουμένων σχεδίων που οι pancakes δεν λείπουν ποτέ απ'το πρωινό τους τραπέζι και μου ρθε!!! Είναι εύκολο, είναι πεντανόστιμο και χορταστκό!! Και για να μαι σίγουρη οτι θα τις φτιάξεις και εσύ ριξε μια κλεφτή ματιά στη φωτό... :P

Η συνταγή βγάζει περίπου 4 άτομα.
ΥΛΙΚΑ:
  • 21/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • σπορέλαιο, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • και φυσικά μέλι και πολυ φαντασία για το σερβίρισμα (παραλλαγές είναι με ζάχαρη και κανέλα, λιωμένη σοκολάτα και οτι άλλο τραβάει η όρεξη εκείνη τη στιγμή!!! )
Αν όλα πάνε καλά σε ενα μισαωράκι θα γευόμαστε θεσπέσιες τηγανίτες!!
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη το μπεικιν παουντερ και το αλάτι σ'ενα μπολ (όλα τα στερεα μαζί δηλαδή). Σ'ένα άλλο μπολ χτυπάμε τ'αβγά με το γάλα, τις βανίλιες και το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα (γαλα κτλ) στο πρώτο μπολ με το στερεο μείγμα (αλεύρι κτλ) και ανακατεύουμε μεχρι να ενωποιηθούν τα υλικά. Προσοχή όμως, δεν υπερβάλουμε στο ανακάτεμα γιατί οι τηγανίτες μας θα γίνουν λάστιχο! Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μ΄ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές απ'τον χυλό και μ'ένα άλλο το σπρώχνουμε για να κάνει μπλούμ στο καυτό λάδι!
Όταν τις δούμε να παίρνουν αυτό το ρόδισμα τις γυρνάμε κατέυθείαν. Μη σας πάρει η ώρα, ροδίζουν πολύ γρήγορα απ΄την ώρα που θα πέσουν στο λάδι. Τις σερβίρετε στην πιατέλα και αφήνω πάνω σας το σερβίρισμα! Το πατροπαράδοτο πάντως είναι Άφθονο μέλι και καρύδια! Μιαμ, μιαααααμ.. Καλή μας όρεξη!!!! :) :) :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: