Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος (καρμπονάρα φούρνου)

Πάντα μου είχα την αποψη οτι η κρέμα γάλακτος πρέπει να ταν κάτι σαν το νέκταρ των θεών... Ίσως και να πίστευα οτι με τον όρο νέκταρ εννοούσαν την κρέμα γάλακτος! Τόσο πολύ την αγαπούσα πάντοτε και δεν χάνω ευκαιρία να την μπλέκω με οτι είδος τυριού μπορείς να φανταστείς και ν ανεβαίνω στα ουράνια!
Θα χρειαστούμε για ένα πυρεξ μεσαίου μεγέθους:
  • 700ml κρέμα γάλακτος (για μαγειρική)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 πακέτο ζυμαρικά πέννες (ή ταλιατέλες, τορτελίνια, σέλινο,λαζάνια)
  • 300 γρ κασσέρι
  • 300γρ ενταμ
  • 300 γρ γκούντα
  • παριζάκι σε κυβάκια
  • και μπόλικη φαντασία αν θέλετε εξτρα υλικά πχ καμιά πιπερίτσα ή μπέικον ή ροδέλες κρεμμύδι και οτι άλλο σας αρέσει! 
Και εκτελούμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε μια στρώση τους(τα μισά περίπου) στο πυρεξ και τα πιπερώνουμε (πιπέρι καγιεν αν έχετε δοκιμάστε το,αξίζει.). Απο πάνω δημιουργούμε μια στρώση με τα μισά τυριά τριμμένα, όλο το παριζάκι σε κύβους, τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα σκεπάζουμε με ολόκληρες φέτες τυριών σε συνδυασμό με τριμμένα τυριά που έχουμε αφήσει. Άν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο σκορδάκι ψιλοκομμένο καιπεριχύνουμε με τιςκρέμες γάλακτος το πυρεξ! Βουρ στο φούρνο στους 180-200 για κανα μισάωρο ή μέχρι να ροδίσει! Μιάαααααμ!!! Α! Μην ξεχάσω! Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και στα τέλεια ατομικά πήλινα που ο καθένας μας έχει αγοράσει απο κάποιο Πήλιο! ;)

1 σχόλιο:

Selcouth είπε...

Αναζητώντας σουφλέ ζυμαρικών, βγήκα και στο δικό σου blog. Θα την δοκιμάσω λίαν συντόμως τη συνταγή σου! Αντί για παριζάκι σκέφτομαι να βάλω ζαμπόν σε κύβους που μου αρέσει περισσότερο. Γεια στα χέρια σου!
Καλό βράδυ!