Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνες φούρνου

Καταρχην να με συγχωρείτε που η σημερινή μου καταχώρηση δεν θα έχει φωτογραφία καθ οτι δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή ακόμα μα ξέρω απο τώρα οτι θα ναι πεντανόστιμη γι αυτό και την μοιράζομαι! Οτιδήποτε αποτελείται απο φέτα και ντομάτα άλλωστε είναι κατευθειαν φαγητό απο την κόλαση! Μμμμ.. Για να ξεκινήσουμε λοιπον θα χρειαστούμε:
  • 12 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 5 κρεμμύδια
  • 5 σκελιδάκια σκόρδο
  • 1 ματσακι μαιντανό
  • φέτα τριμμένη (όσο αντέχουμε)
  • 1 pummaro (η οποιο χυμό ντομάτας προτιμάτε)
  • 5 ντομάτες μεγάλες
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
Κάνουμε μια κάθετη σχισμή στις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε στο λάδι. Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο. Απλώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί που τώρα θα χουν πάρει ένα σχήμα ''γόνδολας'' και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και το μαιντανό.  Αφού ροδίσουν ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το pummaro, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες-''γόνδολα'' με τη γέμιση και οτι περισσέψει το περιχύνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200. Μμμμ ηδη μύρισε μεχρι εδώ, ε..?