Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τσιζκεικ (Cheesecake) σοκολάτας με φουντούκια

Θα χρειαστουμε:
Για τη βάση:
  • 1 πακέτο cookies σοκολάτας
  • 100γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για την κρέμα τυριού:
  • 500γρ τυρί ρικότα (ιταλικό τυρί κρέμα ή κάποιο άλλο τύπου φιλαδέλφια)
  • μια μικρή κρέμα γάλακτος
  • μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • φουντούκια κοπανισμένα μισό φλυτζάνι
Και έτοιμοι για δράση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σοκολάτας ή τα digestive σοκολάτας και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο μείγμα στερεό προς υγρό. Στρώνουμε με το μείγμα αυτό τον πάτο ενός πυρέξ διαστάσεων περίπου 20*30 εκ. πιέζωντας το με το πιρούνι ετσι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος.Θέλουμε ενα αποτέλεσμα ενός δαχτύλου περίπου (2-3 εκ.) Έπειτα το αφήνουμε στο ψυγείο.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπενμαρί μαζί με τη μαργαρίνη ανακατεύοντας. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να μοιάζει με πηχτό γιαούρτι.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γιαουρτιού με μιξερ χειρός προσθέτωντας το γιαούρτι, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομοιόμορφο μείγμα. Το περιχύνουμε πάνω απ τη βάση του μπισκότου που φτιάξαμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον!
Σερβίρεται κομμένο σε κομματια τετράγωνα και περιχυμένο με ζεσταμένη πραλίνα φουντουκιού και φουντούκια ή σιρόπι σοκολάτας! Μιαααααμ!!
(Εξτρα τιπ: Αν θέλετε να είναι σε σχήμα τούρτας ακολουθήστε ίδια διαδικασία μέσα σε κατάλληλη φόρμα ή τσέρκι.)