Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μπριάμ

Είναι φαγητό από τα πολύ εύκολα και γρήγορα. Αλλά έχει κάτι που δεν το έχουν τα συνηθισμένα εύκολα και γρήγορα φαγητά!! Πολλές βιταμίνες και φυσικά είναι πολύ υγιεινό. Ας δυσαρεστήσουμε λίγους κρεατοφάγους σήμερα και ας μαγειρέψουμε ένα πολύ νόστιμο μπριάμ!!!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2-3 κολοκυθάκια μικρά
  • 2-3 πατάτες
  • 2 φρέσκιες μεγάλες και ζουμερές ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • λίγο ζάχαρη
  • περίπου ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά μας, ή σε κύβους στα 4 ή σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε σ' ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι (ξυσμένο στον τρίφτη) και το σκόρδο. Ξύνουμε μέσα τη ντομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πολύ λίγο ζεστό νεράκι γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους. Το ελέγχουμε συχνά, μήπως θα χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα. Το ψήνουμε σε φούρνο που θα έχουμε προθερμάνει στους 200 για περίπου 45 λεπτάκια. Πανεύκολο φαγητάκι και εσείς οι καλλιτέχνες μπορείτε να του προσθέσετε ότι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σας, από πράσινες πιπεριές μέχρι καρότα. Α και βέβαια τριμμένη φέτα αν είστε τυρο-λάτρεις σαν εμένα. Άλλωστε η άλλη του ονομασία είναι τουρλού!!! Κάποιος λόγος θα υπάρχει, σωστά...? Καλή όρεξη! xxx